• slide2
  • 8602327607 b277eea9d4 k Msols
  • DSC 3936 Msols
  • 2500x1900-kiskatona-molino-2-ures

Erdélyben jártak a töriverseny nyertesei

index

A tavaly novemberben megrendezésre került Görgey Artúr történelemverseny győztesei egy négy napos erdélyi kirándulást nyertek, amin iskolánk első helyezett csapata (Lakatos Ármin, Molnár Gergő, Szili Viktória) egy komádi és magyarkanizsai társasághoz csatlakozva vett részt.

Az első nap főleg az utazásé volt, ennek ellenére megálltunk többek közt Nagyszalontán és Nagyváradon, ahol megtekintettük a Székesegyházat és a Kanonok-sort. A szállás Csíkszentmártonon volt, innen indultunk a második nap megtekinteni a Nyerges-tetőn lévő „kopjafa erdőt”. Ezután Kézdivásárhelyre mentünk, ahol megismerkedtünk a város történetével, illetve a 48-as szabadságharc titkaival. Végül a Szent Anna-tóhoz látogattunk el. A napot egy tábortűzzel zártuk.

Harmadik nap az Úz-völgy és az Árpád-vonal volt a cél. Útközben megálltunk a történelmi Magyarország határánál, ahol a Rákóczi várat tekintettünk meg. A völgybe érkezvén egy hosszabb túrát egy II. világháborús hadszíntéren, megismervén a csata menetét. A kései ebéd után a szállás felé vettük az irányt, a napot pedig pizzázással zártuk.

A negyedik nap pedig már a hazautazásé volt. Késő este érkeztünk vissza Szegedre, ahol elbúcsúztunk a többi csapattól, majd hazaindultunk.

Mindenki élvezte a kirándulást, nagyszerű társaság kovácsolódott össze, a szállás és az étel pedig első osztályú volt.

A kirándulásról készült képek megtekinthetőek a galériában.

Visit betroll the best bookies