• slide2
  • 8602327607 b277eea9d4 k Msols
  • DSC 3936 Msols
  • 2500x1900-kiskatona-molino-2-ures

„Művészet és propaganda a Nagy Háborúban”

az első világháború művészi és egyedi kézműves kifejeződései

kiállítás

Helyszín: Romans d’Isonzo, Casa Candussi Pasiani

2015. október 24 – 2016. január 10.

Az első világháború olasz frontjának megnyílását követően száz évvel Romans d’ Isonzó település, amelynek térségét közvetlenül is érintette a huszadik század első nagy tragédiája, nagyszabású kiállítást rendez. A tárlat középpontjában, azok a különböző művészeti alkotások állnak, amelyek a harcok során születtek.

A lövészárkokban készült tárgyak legtöbb esetben a háború személyes emlékeztetői, de sokszor ezek az alkotások a kereskedelmi forgalomban is megvásárolhatóak voltak az érintett országokban, hozzájárulva ezzel is a háborús kiadások finanszírozásához.

Ez a kiállítás egy nagyszerű lehetőséget termet arra, hogy a nagyközönség számára kevésbé ismert formában, a művészeti alkotásokon keresztül bemutassa, közelebb hozza a jelenkor embere számára a Nagy Háború történetét, eseményeit.

Az alkotások legnagyobb része egyedi, amelyeket a katonák a csaták közötti szünetekben, a pihenéssel töltött idejük során készítettek.

A kiállítás a számos alkotáson keresztül több félemódon mutatja be a háborús mindennapok különböző élethelyzeteit. A reménykedés, a bizakodás, a várakozás pillanatai mellett azokat az érzelmeket, amelyeket a háború nehézségei, nélkülözései váltottak ki az emberekből.

A megnyitó időpontja: 2015. október 24. (szombat) 18:00 óra

A megnyitó helyszíne: Casa Candussi Pasiani (Romans’d Isonzo, Piazza Garibaldi 6.)

perweb

Visit betroll the best bookies