• slide2

Görgey Artúr Történelemverseny 2021

Idén online lesz a Görgey Artúr Történelemverseny

Fókuszban a lengyel-magyar kapcsolatok

A járványhelyzet ellenére is megtartják a szervezők a már több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Görgey Artúr történelemversenyt. Ezúttal azonban az internet segítségével mérik össze tudásukat a versenyzők, határon innen és túl. Az idei évben a vetélkedő feladatai a magyar-lengyel történelmi kapcsolatok köré épülnek.

A Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület, a Dugonics András Piarista Gimnázium, az Ötágú Síp Kulturális Egyesület és a Szegedi Lengyel Önkormányzat felhívása az anyaországi, valamint a határ menti szórványban élő, 7. és 8. osztályos magyar, valamint lengyelországi lengyel általános iskolásoknak és gimnazistáknak szól, akik háromfős csapatokkal nevezhetnek, február 14-ig.

A versenyzők háromfordulós megmérettetésre számíthatnak, előbb egy tanulmány beküldésével, majd egy virtuális szabadulószobával, végül pedig egy online teszttel kell megbirkózniuk.

A verseny fődíja egy 4 napos lengyelországi tanulmányút a győztes csapat és felkészítő tanára részére (amennyiben a járványhelyzet a 2021 nyarára tervezett utat nem tenné lehetővé, értékes ajándékcsomagot kap a legeredményesebben szereplő csapat).

További információk, és jelentkezés a dokumentumok menüpont alatt, vagy az alábbi linken.

Visit betroll the best bookies